Ramić: Obnova kuća za 12 povratničkih porodica u Kotor Varošu

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će dodijeliti građevinski materijal za 12 povratničkih porodica u Kotor Varošu, na temelju provedenog javnog poziva.

U sali Skupštine opštine K. Varoš ugovore sa korisnicima su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik ove opštine Zdenko Sakan. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik SO K. Varoš Ibrahim Palić, kao i drugi predstavnici povratnika.

Jedan od korisnika pomoći je i Adnan Opakić koji ovom prilikom itiče: “Ova pomoć nam je od velike koristi za dogradnju naše kuće jer nas u domaćinstvu živi šest članova i da ćemo nakon proširenja kuće imati bolje uslove za stanovanje”.


Ministarstvo ovih dana potpisuje ugovore o dodjeli materijala povratnicima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

“Donirani građevinski materijal će poslužiti korisnicima za proširenje ili potpunu izgradnju njihovih domova. Zaprilimi smo veliki broj aplikacija iz ove opštine, što ukazuje da volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još uvijek postoji. Značajan broj njih smo realizirali, što ćemo činiti i u narednom periodu, a u skladu sa iskazanim potrebama povratnika. Nastavljamo snažno sa našom misijom jer povratak je ključ jačanja države.” zaključio je ministar Ramić

Back to top button