Većina najboljih igrača smatra kako Messi zaslužuje Zlatnu loptu za 2019. godinu

Bitka za osvajanje Zlatne lopte za 2019. godinu je intrigantna. Liverpoolov Virgil van Dijk je trenutni favorit za osvajanje nagrade nakon fantastične sezone i osvajanja Lige prvaka.
Ipak, nemoguće je ne računati na Lionela Messija. Barcelonina zvijezda je imala sjajnu sezonu u kojoj je postigla 51 pogodak u svim takmičenjima.

Vodio je Katalonce do osvajanja La Lige, ali njegovi su uspjesi sputani Barceloninim neuspjehom u Ligi prvaka i Kupu kralja. Tu je i neuspjeh s Argentinom na Copa Americi pa mnogi vjeruju da Van Dijk ili neki drugi igrač zaslužuju osvajanje Zlatne lopte.

Međutim, mnogi najbolji igrači na svijetu vjeruju kako Argentinac zaslužuje nagradu koja se dodjeljuje kasnije ove godine. Messijev fan je tako na Twitteru objavio kompilaciju videa u kojem Van Dijk, Kylian Mbappe, Sadio Mane, Rivaldo, Jamie Carragher, Sergio Aguero, Filipe Luis, Cecs Fabregas i Michel Platini govore kako Lionel zaslužuje Zlatnu loptu.
https://twitter.com/LioneI10i/status/1161709424882458625
Messi traži svoju šestu krunu i prvu od 2015. godine. Prošle godine 32-godišnjak je završio tek na petom mjestu, što je mnoge nasmijalo te se čini kao i da je je utjecalo na njegove nastupe u nastavku sezone. Ukoliko osvoji nagradu, Messi bi postao prvi igrač koji je osvojio šest Zlatnih lopti.
Klix

Back to top button