Klub dobio još dva odbornika: Bošnjaci postižu političko zajedništvo u Srebrenici

Klub odbornika SDA-SBiH-SBB u Skupštini općine Srebrenica od danas ima šest odbornika. Salko Tursunović, član SBiH, vratio se u ovaj klub, dok je Zulfo Salihović istupio iz SDP-a i pristupio SDA.

-U Srebrenici se polako slažu kockice. Posjetu potpredsjednika SDA Edina Ramića smo iskoristili da sve to i ozvaničimo. Ovim šaljemo pozitivnu priču iz Srebrenice da Bošnjaci postižu zajedništvo kada je u pitanju politički život u Srebrenici – kaže za Faktor predsjednik SDA Srebrenica Alija Tabaković.

Četiri probosanske stranke koje su na nivou potpredsjednika dogovorile zajednički nastup na lokalnim izborima 2020. godine, SDA, S BiH, SBB i DF nastavljaju sa sastancima i dogovorima.

-Mi pozivamo sve na jedinstvo i zajedništo u Srebrenici i da nam se pridruže svi da zajednički uradimo sve što možemo kako bi Srebrenica bila vraćena gdje i pripada – poručuje Tabaković.

Na upit, da li to važi i za SDP BiH čiji je predsjednik Nermin Nikšić kazao da ova stranka neće učestvovati na izborima sa bošnjačkim strankama, Tabaković je odgovorio:

-Mi ih pozivamo te i dalje vjerujemo da će sve stranke, bile one probosanske ili bošnjačke, pristupiti ovom zajedničkom bloku.

Izvor:
Faktor

Back to top button