Otac se napio i izgubio kćerku (4) u vozu: Pokucala mu je na vrata nakon 20 godina

Putujući iz Minska u istočnu Bjelorusiju 1999. godine s ocem, nestala je

Bjeloruskinja Yulia Moiseyenko ponovo je sa svojim roditeljima, dvije dekade nakon što je kao četverogodišnja djevojčica nestala tokom putovanja vozom, objavile su vlasti.

Putujući iz Minska u istočnu Bjelorusiju 1999. godine s ocem Viktorom, Yulia je nestala. Prema pisanju lokalnih medija njen otac se napio i zaspao, a kada se probudio njegove kćerke nije bilo.

Ona je spletom okolnosti završila na vozu prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sjećajući se samo imena svojih roditelja, navelo je u saopćenju bjelorusko ministarstvo unutarnjih poslova.

“Problem je što me bjeloruska policija tražila samo u Bjelorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj djevojčici”, rekla je 24-godišnja Moiseyenko, a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.Moiseyenko je odrasla u ruskoj udomiteljskoj porodici. Prošli mjesec je njen prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se bjeloruskim vlastima kako bi saznao je li riječ o Yuliji.

Moiseyenko se zatim sastala sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu. Otac je rekao da je on kriv zbog svega i zamolio je kćer za oprost.

“Živjeli smo u nadi 20 godina. Živjeli smo u nadi da ćemo je pronaći”, rekla je njena majka Lyudmila.

Back to top button