Armenija – BiH 1:1: Džeko poravnao rezultat u Jerevanu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igra susret protiv Armenije u Jerevanu. Tekstualni prijenos s fotografijama s utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba.
13’ – GOOOL!!!

7’ – Nova šansa za Zmajeve, ali se Bičakčić nije najbolje snašao u petercu gostiju nakon Pjanićevog ubačaja sa lijeve strane.

4’ – Armenija je povela već u sljedećem napadu. Zukanović je pogriješio, Mkhitaryan je izašao sam na Šehića, zaobišao ga i postigao pogodak za 1:0.

3’ – Stativa! Pjanić je sjajno uposlio Džeku koji šutira sa destak metara, ali je pogodio samo okvir gola!

1’ – Susret je počeo. Sretno, Zmajevi!

14:59 – Susret će uskoro početi.

14:55 – Na tribinama ima i naših navijača.

14:50 – Uskoro će igrači izaći na teren, te će biti intonirane himne obje države.

14:48 – Za Armeniju igraju: Airapetyan, Haroyan, Mkrtchyan, Ghazaryan, Barseghyan, Hovhannisyan, Ishkhanyan, Mkhitaryan, Hambartsumyan i Adamyan.

14:46 – Francuz Benoit Bastien će dijeliti pravdu na ovom susretu, a asistirat će mu sunarodnjaci Hicham Zakrani i Frederic Haquette.

14:44 – Za našu reprezentaciju igraju: Šehić, Todorović, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Cimirot, Gojak, Višća i Džeko.

14:42 – Naša reprezentacija za drugoplasiranom Finskom zaostaje pet bodova, te nema pravo na kiks. Toga je svjestan i selektor BiH Robert Prosinečki.

“Oni su nam i na domaćem terenu pravili probleme. Oni dobro igraju te kontre i polukontre. Nadam se da ćemo greške iz dosadašnjih utakmica popraviti jer nemamo pravo na kiks. Došli smo pobijediti i dati sve od sebe kako bismo ostali u utrci za odlazak na Euro”, rekao je Prosinečki.

14:40 – Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između Armenije i Bosne i Hercegovine. Susret se igra na Republičkom stadionu u Jerevanu, a počinje u 15:0 sati.

Back to top button