Bokserski klub ” CHAMPIONS BOXING” iz Yverdona ostvario odlične rezultate na takmičenju u Baselu

Takmičari bokserkog kluba “CHAMPIONS BOXING YVERDON-LES -BAINS” jučer su boravili u Baselu i u borbi K1, njihov takmičar osvojio je prvo mjesto protiv takmičara iz najjačeg švicarskog bokserskog kluba Luzern i tako najavili borbu za vrh kada je ovaj sport u pitanju, treba takođe istaći da ovaj uspješni klub, blizu skoro 300 članova sa velikim uspjehom vode bosanci Samir Suljić i Edin Sulejmanović.

Podsjećamo još jednom da klub ima između 250 do 300 aktivnih članova, s ciljem sudjelovanja na francuskom, švicarskom i inozemnom prvenstvu, kao i na europskim i svjetskim prvenstvima, treneri imaju viskokvalificirane licence i međunarodno iskustvo. Samir Suljić, osnivač kluba bio je četri puta državni prvak, a takmičio se i na evropskim prvenstvima na kojima je ostvario veoma dobre rezultate. Ciljevi Champions Boxing Cluba Yverdon su da se što više omladine okuplja druži i ujedno trenira, ali i poboljšava fizičko stanje u zdravom okruženju uz odgovarajući nadzor.

Svakako ovaj klub je primjer da se stručan rad i upornost isplati i da je jedan od ključnih faktora dobrog uspjeha. Ovim putem se zahvaljujemo čelnicima bokserskog kluba Edinu Sulejmanoviću i Samiru Suljiću velikom trudu i radu te im se u ime našeg portala zahvaljujemo i želimo im puno sreće i uspjeha u nastavku, a nesumnjamo da će ovaj klub uskoro obarati rekorde i ostvarivati uspjehe na evropskom i svjetskom nivou.

Mportal.ba/ M.M

Back to top button