RASKOL U SNSD-U: CVIJANOVIĆKA, TEGELTIJA I LUKAČ PORAZILI DODIKA

Biće interesantan Dodikov odgovor na ovu političku šamarčinu, jer uskoro slijedi rekonstrukcija Vlade RS-a i tu bi Dodik mogao da uzvrati udarac.

Milorad Dodik doživio je, prije par dana, veliki poraz u političkom obračunu sa Željkom Cvijanović, Zoranom Tegeltijom i Draganom Lukačem.

Mjesto “bitke” bili su izbori za predsjednika BORS-a, a Dodikov kandidat je bio Vlado Živković iz Prnjavora.
Dodik je naložio da Živković bude izabran umjesto Milomira Savčića.

Živković je bio dugogodišnji član SDS-a, ali je prije dvije godine, nakon lokalnih izbora i osvojenog mandata u parlamentu Prnjavora, napustio tu stranku, prenosi Slobodna Bosna.

Vlado Živković

Međutim, u izbornu trku za predsjednika BORS-a uključili su se i Cvijanovićeva, Tegeltija i Lukač, koji su lobirali za Savčića i doprinijeli njegovoj pobjedi.

Savčić je, 04.09., dobio 82 glasa od 131 člana skupštine BORS-a, dok je za Živkovića glasalo upola manje delegata.

Milomir Savčić

Biće interesantan Dodikov odgovor na ovu političku šamarčinu, jer uskoro slijedi rekonstrukcija Vlade RS i tu bi Dodik mogao da uzvrati udarac.

Cvijanovićeva zahtijeva da Lukač ostane na čelu Hunte, a da umjesto Zore Vidović bude imenovan Tegeltija, dok Dodik ima namjeru da zadrži Vidovićevu, a Lukačevu poziciju je već nekoliko puta obećavao i Siniši Kostreševiću i Milanu Joloviću.

Biće zaista pravo iznenađenje ukoliko se Dodik usudi smijeniti Lukača o čemu se uveliko spekuliše, ali malo ko vjeruje u takav rasplet.

Loading...