Amel Tuka najbrži u Minsku

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, trčao je večeras za selekciju Evrope u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u bjeloruskom Minsku, te je osvojio prvo mjesto.
Tuka kao najbrži Evropljanin na takmičenju u disciplini 800 metara ponovo je dokazao svoju odličnu formu osvojivši prvo mjesto sa vremenom 1:46.77.

I sam naš atletičar je najavio nešto sporiju trku. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, istakao je da će dobro doći jedna “laganija” pred sami polazak u Dohu.

Pod nazivom “Najveće rivalstvo u historiji atletike”, reprezentacije Amerike i Evrope odmjeravaju snage u svim atletskim disciplinama. U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika.

Nakon Minska Tuka se vraća u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom, a cilj je da bude 100% spreman u Dohi na Svjetskom prvenstvu.

Pobjeda Tuke na takmičenju Team Europe VS Team USA

Pogledajte nastup najboljeg bh. atletičara Amel Tuka na takmičenju najboljih atletičara Europe protiv atletskog tima SAD-a, koje je održano večeras u Minsku (Bjelorusija).Tuka je, kao najbrži Europljanin na takmičenju u disciplini 800 metara, ponovo dokazao svoju odličnu formu osvojivši prvo mjesto sa vremenom 1:46.77."The Match", je naziv takmičenja između najboljih europskih i američkih atletičara koje se održava u Minsku 9./10. septembra 2019.Prijenos i reprizu nastupa možete pratiti putem linka: https://athletics.eurovisionsports.tv/event/35/the-match-europe-v-usa-minsk-2019#mojetrcanje

Gepostet von Moje trčanje am Dienstag, 10. September 2019

(Vijesti.ba / SCsport)