Rudar Muamer Mušić na proteste stigao iz treće smjene i ponio sliku Alije Izetbegovića

Muamer Mušić radi tri i po godine kao rudar u Brezi. Na proteste u Sarajevo je došao iz treće smjene i sa sobom je ponio sliku Alije Izetbegovića.
U razgovoru za naš portal rekao je da se borio za ovu državu sa 18 godina i da nije ni sanjao da će morati u miru da se bori za ono što je pošteno zaradio.

“Imamo pare, ali su nam račune blokirali. Došao sam s Alijinom slikom jer je ovo moj predsjednik, tada je bilo bolje. Rekao ja da ćemo se nakon rata radom boriti za svoja prava. Da je on živ, ne bi bilo ovako”, rekao je Mušić.

Od svog teškog rada prehranjuje suprugu i dvije kćerke. Danas mu je trebala biti plata, ali je neće dobiti jer im je račun blokiran.

“Ako stane rudnik, stala je Breza. Računajte 1.200 zaposlenih puta 3-4 člana porodice. Skoro svaki ima kredit. Pošteno smo zaradili pare, a nismo ih dobili. Odbijaju nam sve za zdravstvo i PIO, a ne uplaćuju nam. Hvala Bogu pa smo zdravi jer se ni bismo mogli liječiti. Svaki dan najmanje dva rudara budu povrijeđena na radu. Ovo je sramota”, kazao je Mušić.

Rudari uz prozivke resornog ministra čekaju ishod sastanka na koji su otišli njihovi predstavnici prije više od sat vremena.

Klix

Back to top button