Izetbegović u Pressingu: Owen je preda mnom rekao mom ocu ‘Don't dream dreams’

“Ako mi nešto hoćemo i ne popustimo onako kako nismo popustili ‘92, ‘93 i ‘94 kada su nam uveli embargo. Preda mnom je Owen govorio mom ocu “Don't dream dreams” da će doći do NATO udara pa smo ih dočekali”, poručio je u večerašnjoj emisiji Pressing Bakir Izetbegović, lider SDA.

“Na evropskom putu, država će jačati a entiteti će slabiti. Jačati će građanski princip, valja sačuvati entitete”, poručio je Izetbegović.

Novi komesar za proširenje EK, šta može donijeti za BiH?

“Treba im dati šansu. Ono što Orban govori i hrabri Dodika, ne ulijeva optimizam. EU i zemlje koje je čine će raditi samo ono što je njihov interes. Ja mislim da je im je interes jedinstveno tržište, moneta, snage. Ovako razbijeni na male zemlje..”, smatra Izetbegović.

NATO budućnost BiH? Da li je realno da BiH postane članica NATO-a uprkos protivljenju RS? Ivanić rekao da će “veliki” odlučiti o tome?

“Vjerovatno je Ivanić upravu. Uvijek se i volja velikih usmjerava odlučnošćču lokalnih ljudi. Ako mi nešto hoćemo i ne popustimo onako kako nismo popustili 92, 93 i 94 kada su nam uveli embargo. Preda mnom je Owens govorio mom ocu “Don't dream dreams” da će doći do NATO udara pa smo ih dočekali”, istakao je lider SDA i bivči član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Prijava na biro, kako ste najavili ranije?

“Naravno da nisam otišao na biro, ali sam bio čovjek bez posla. Par mjeseci sam bio čovjek bez plaće. Ima se nešto ušteđevine, nisam siromašan i imam sve što mi treba. Pristojno živim, ali za predsjednika jesam siromašan”, dodao je i kazao:

“Nikada nećemo pristati na neku podjelu BiH niti segregaciju na neke državice. Biće BiH, otiće ljudi poput gospodina Dodika. Krize su neizbježna stvar, moraju se desiti”.

N1

Back to top button