Dirljiva fotografija obišla svijet: Brat i sestra u borbi protiv leukemije

Malenom Beckettu Burgeu je prošle godine u augustu, kada je imao samo tri godine, dijagnosticirana leukemija, a od tada je proveo dosta vremena u bolnici. Cijela ta priča bila bi mnogo teža i drugačija da uz njega nije njegova godinu starija sestra Aubrey koja s njim prolazi kroz dobre i loše momente.

Iako ima samo pet godina, malena Aubrey se lavovski bori da pomogne svom mlađem bratu i samim tim pokazuje da zrelost ne poznaje godine. Njen brat je njen najbolji prijatelj te su oni nerazdvojni od njegovog rođenja.

Upravo je to vidljivo na crno-bijeloj fotografiji koju je njihova majka Kaitlin napravila prije nekoliko mjeseci. Na njoj možemo vidjeti malenog borca kako se naginje nad wc šolju zbog mučnine, dok njegova sestra stoji pored njega i pomaže mu da prođe kroz teške momente. Kada je Beckett završio, djevojčica je oprala ruke, ispratila ga u krevet i zatim se vratila da pomogne majci da očisti toalet.

Njihova majka je fotografiju odlučila podijeliti na društvenim mrežama kako bi mnogima pokazala koliko je važna i jaka veza porodice i koliko takvo nešto može biti oslonac i podstrek kroz teška vremena.

“Ona nije sasvim svjesna šta se s njim dešava, ali iz iskustva zna da trljanje leđa pomaže u slučajevima mučnine, pa je odlučila pomoći svom bratu tako što mu masira leđa dok on povraća. Kada on završi, ona opere svoje i njegove ruke, umije ga i zatim odvede u krevet”, kaže Kaitlin.

Njihova majka ističe koliko joj je drago što su Aubrey i Beckett toliko povezani, ali kako je u isto vrijeme tužna jer se djeca njihovih godina trebaju igrati vani s drugom djecom, a ne sjediti u kući i u bolnici i boriti se s teškom bolešću.

Iako joj roditelji stalno predlažu da ide na gimnastiku i na razne aktivnosti, ona sve to odbija i odlučuje ostati sa svojim bratom kako bi mu pomogla. Dječak ispred sebe ima još nekoliko godina kemoterapija i liječenja, ali je sigurno da će kroz sve što dolazi pored sebe imati i više nego odličnu podršku i bezuvjetnu ljubav svoje sestre.

Klix.ba

Back to top button