MEKTIĆ OČAJNOM DODIKU SOLI RANU, OVO GA NAJVIŠE BOLI: „Neka Mile i režim počnu otimati pasoše od naroda…“

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u svom stilu komentirao je jedan od gorućih problema u manjem bh. entitetu, prenosi “Slobodna Bosna”.

Dok nadležni predstavljaju mjere za demografsku obnovu Republike Srpske, stanje na terenu godinu za godinom sve je alarmantnije. Republika Srpska gubi svoje stanovništvo, a podaci govore da Bosna i Hercegovina danas ima više ljudi u dijaspori, zajedno s njihovim potomcima, nego koliko trenutno ima stanovnika. Neophodne su sistemske mjere da se stanovništvo zadrži, upozoravaju demografi.

No, teško je zaustaviti ljude da napuštaju svoje domove ako nemaju posla, imaju mala primanja, ili su pak na rubu egzistencije, dok potrošačka korpa svaki mjesec raste.

Za sve nabrojano u manjem bh. entitetu najeće „zasluge“ ima vladajući SNSD i njihovi ekonomski „magovi“, koji se svakog mjeseca iznova zadužuju. Tako imamo najnoviji podatak da je u Republici Srpskoj svaki građanin zadužen oko 2.800 konvertibilnih maraka.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na društvenim je mrežama komentirao očajnu situaciju u manjem entitetu, i na sarkastičan način Miloradu Dodiku ponudio rješenje problema.

„Neka Mile i režim počnu otimati pasoše od naroda i tako zaustave odlazak građana iz Republike Srpske i BiH“, napisao je Mektić na Twitteru, a prenosi „Slobodna Bosna”.

SlobodnaBosna

Back to top button