Ramiz Zmaj: Nisam dobro, brat mi je umro od raka, a majka od tuge za njim

Nisam mogao spasiti brata, ovim riječima je humorista Ramiz Begović, poznatiji kao Ramiz Zmaj, počeo svoju ispovijest za “Avaz” nakon što je nedavno izgubio brata i majku.
– To je i fizička i psihička bol… Buraz je bio mlađi od mene dvije godine, imao je karcinom pluća, tako da nema šta nisam radio da ga pokušam spasiti. Ali ipak nije bilo spasa jer je karcinom uzeo maha, tako da je bolovao pet mjeseci – rekao je Ramiz.

Kaže kako mu je gubitak mlađeg brata teško pao i zbog njegove djece, o kojoj će, kako kaže, preuzeti brigu.

– Ja sam malog zaposlio, on radi u jednoj firmi, a i ja sam tu da malo pomognem. Žena ne radi, ona je mlada, neće moći dobiti ni penziju – priča Ramiz.

Kako je rekao, ubrzo nakon gubitka brata zadesila ga je još jedna loša vijest.

– Nakon pet dana i majka mi je umrla od tuge za njim, srce joj je puklo. Ona je imala 74 godine, već je bila stara i bolesna – kazao je Ramiz, dodavši kako ovu tragediju teško podnosi.

Ostao mu je kaže još otac, koji trenutno živi sam.

– Još ne mogu da dođem sebi, puno je za pet dana da izgubiš dvoje. Ostao je otac koji ima 86 godina, pa sada s njim deveramo. On je trenutno sam u kući – rekao je Ramiz.

Ipak, život ide dalje, kaže Zmaj, ovaj put mnogo ozbiljniji, drugačiji od onog kako ga ljudi znaju – nasmijanog i vedrog.

– Nastavit ću i dalje zabavljati ljude, ali ova godina mi je baš bila stresna, tako da ću to stopirati zasad – kaže Zmaj.

Veliku podršku u ovim teškim danima, kako kaže, daju mu fanovi iz cijelog svijeta.

– Svaki dan me zovu fanovi iz Njemačke, puna je kuća, dolaze mi baš iz tog razloga da bi mi pružili podršku. Kažu sabur, znate kako to ide kod nas. Poručuju mi da se držim, da je od Boga sve što se desi i, naravno, to i jeste tako – rekao je Zmaj.

Za ljude širom svijeta, one koje ga zovu, koji prate njegov rad i gledaju njegove videosnimke, poslao je važnu poruku.

– Želim da ih pozdravim i da im kažem da danas možete imati sve, a već sutra izgubiti sve. U životu ništa nije sveto, samo zdravlje, i da se živi normalnim životom, da se pazimo, čuvamo i jedni druge poštujemo – poručio je Zmaj, piše Avaz.

Avaz.ba

Back to top button