Sabahudin Topalbećirević nakon operacije bubrega u Tuzli: Čini mi se da sam se ponovo rodio

Strašna bol javila mi se tokom prijenosa utakmice pretkola Lige prvaka

Dva dana nakon izuzetno zahtjevne operacije bubrega, koju mu je na tuzlanskoj Klinici za srce obavio poznati urolog dr. Mustafa Bazardžanović, u bolesničkoj sobi posjetili smo Sabahudina Topalbećirevića, poznatog bh. sportskog novinara i TV komentatora, piše Avaz.

Zatekli smo ga raspoloženog, što zbog ishoda operacije i pažnje doktora i medicinskog osoblja, tako i zbog interesiranja i pažnje mnogobrojnih prijatelja, kolega novinara, sportskih radnika iz cijele BiH i regiona.

– Upravo me zvao Husref Musemić, prije njega Senad Hadžifejzović. Telefon samo zvoni i svako pita treba li mi nešto. Hvala im. Dobro sam, hvala Bogu i doktorima. Napokon sam bez bolova, koje ne bih poželio ni najvećem neprijatelju. Ustajem, hodam, razgovaram s „kolegama“ iz drugih bolesničkih soba – kaže raspoloženi Topalbećirević i nema dovoljno riječi da nahvali doktore i medicinsko osoblje, koje o svakom pacijentu brine.

Dugo godina je, kaže, imao problema s kamenom u bubregu, ali su to ljekari u Sarajevu držali pod kontrolom. Jedan od težih napada dogodio se na dan kada je trebao prenositi utakmicu pretkola Lige prvaka.

– Bol se javila ujutro, ali je to u Sarajevu sanirano injekcijama. Uvečer, tokom prijenosa utakmice, bol se ponovo vratila. Bilo je strašno. Nisam mogao izdržati i na kraju prvog poluvremena zamijenio me kolega, a ja sam prevezen na Koševo. Operacija je bila neizbježna. Preporučeno mi je da idem u Tuzlu kod dr. Mustafe Bazardžanovića, jednog od najpoznatijih urologa u regionu. Čini mi se da sam se ponovo rodio. Doktor mi je u šali rekao da mi je iz bubrega izvadio „čvrsti granit“- kaže.

Zadivljen pažnjom i profesionalizmom ljekara i osoblja klinike na kojoj je operiran, Topalbećirević ističe da upravo ovako zamišlja bosansko zdravstvo.

– Džaba što sam operiran, moje misli su i dalje na sportskim terenima. Žao mi je fudbalske reprezentacije. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, ali očigledno da nešto ne štima. Prije nismo gubili od Armenije, Finske i sličnih reprezentacija. Mislim da se Prosinečki malo zaletio s izjavom o ostavci. Razumijem, vruć je bio. Ja i njemu i igračima želim sve najbolje – kaže Topalbećirević.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button