Bošnjak Denis Šulić iz SNSD-a bit će novi potpredsjednik NSRS-a

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član SNSD-a Denis Šulić bit će kandidovan da naslijedi Senada Bratića na funkciji potpredsjednika NSRS-a iz reda bošnjačkog naroda. On je za Klix.ba poručio da će raditi u interesu svih naroda u RS-u, bez obzira što mnogi smatraju kako lažno predstavlja interese Bošnjaka u ovom entitetu.
“Razgovarali smo na stranačkim organima i u Klubu poslanika SNSD-a o mogućnosti moje kandidature. Koliko sam upoznat, za sada predstoje konstultacije koje će obaviti predsjednik NSRS-a sa svim šefovima klubova poslanika NSRS-a. Nakon toga će uslijediti kandidatura. Za sada je stav da idemo u tu kandidaturu, ali da sačekamo i zvaničnu potvrdu”, rekao je Šulić za Klix.ba.

Na pitanje da li će zastupati interese bošnjačkog naroda u RS-u, Šulić odgovara potvrdno.

“Ja sam više puta govorio da zastupam interese svih građana RS-a, i Bošnjaka i Hrvata i Srba i svih nacionalnih manjina. Ja ljude dijelim na dobre i loše, a ne po nacionalnoj, vjerskoj ili nekoj drugoj pripadnosti”, kazao je.

Član SNSD-a kaže da su njegov rad na prethodnim izborima prepoznali i mnogi Bošnjaci bez obzira na to što je član stranke čiji je lider Milorad Dodik.

“Za nekoga ko je mlad i krenuo je u političku borbu važno je da ostane dosljedan svojoj politici. Moja politika je bolji život za sve građane RS-a, a samim tim i BiH. Time se trebamo baviti, a ne političkim spinovima”, poručuje.

Na pitanje da li je podržao zahtjev za smjenu Senada Bratića s funkcije potpredsjednika NSRS-a, Šulić odgovara da jeste samo zbog toga što je Bratić funkcioner SDA koja je donijela deklaraciju o kojoj već nekoliko dana bruji domaća javnost.

“I na Glavnom odboru SNSD-a smo pokrenuli inicijativu radi deklaracije SDA i više puta smo ponovili da želimo da se popštuje Dejtonski mirovni sporazum, jer je on osnov o kojem su se svi dogovorili. Mislim da se Dejtonski sporazum može jedino mijenjati uz saglasnost svih političkih predstavnika svih naroda u korist svih, a ne protiv nekoga. To je moja politika. Tri konstitutivna naroda su podjednaka i ne bih volio da se ijedna odluka donese na štetu bilo kojeg naroda. Ja sam glasao za smjenu Bratića kao funkcionera SDA, a ne protiv njega lično”, zaključio je Šulić.
Klix

Back to top button