Šta se dešavalo na Dobrinji: Policija objavila izvještaj o ubistvu Irme Forić

Na mjestu događaja ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovao smrt navedene osobe

Osumnjičeni za jučerašnje ubistvo pripadnice Granične policije Bosne i Hercegovine Irme Forić, Senad Basarić, uhapšen je jutros na području sarajevske općine Novi Grad.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a Kantona Sarjaevo, u 16:20 sati obaviještena je Četvrta PU – PS Dobrinja da je u stanu, ulica Ramiza Salčina pronađeno beživotno tijelo ženske osobe inicijala I. F.

“Na mjestu događaja ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovao smrt navedene osobe. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je smrt nastupila nasilnim putem. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, radi vršenja obdukcije”, naveli su iz policije.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom i drugim policijskim agencijama, dana jutros je u 07:30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uhapsili osobu inicijala S. B. (rođen 1960. godine u Oberhausenu, nastanjen u Mostaru), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Nakon završene kriminalističke obrade, S. B. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Back to top button