MUP HNK: Te džeparoške prijavljujemo, ali ih sud pušta

Mostar je danas ponovo svjedočio bezobrazluku džeparoša. No, ovog puta, za razliku od jučer, kradljivci su bili uspješni.

Na meti su im bili japanski turisti, koje su uspjeli opljačkati usred bijela dana.

Reagovala je i policija, ali je bilo prekasno jer su dotad Japanci već bili pokradeni.

Kontaktirali smo i Operativni centar MUP-a HNK, iz kojeg su nam rekli da zasad u službenom zaspisniku nemaju evidentiranu ovu krađu.

– Krađe i džeparenja, toga nažalost imate koliko hoćete. Japanci nažalost nisu jedini ako su pokradeni. A toga imate koliko hoćete i u Međugorju, i po Neumu… Riješili bismo mi to nego ne možemo zaposliti 200 ljudi, ne da nam politika – kazali su nam u mostarskoj policiji.

Nakon što smo mu rekli da smo i jučer kamerama zabilježili dva pokušaja krada, dežurni operativni rekao je da kontaktiramo sud.

– Zovite sudstvo jer te cure koje kradu, mislim da imaju jedno 15 prijava od nas, ali sud njih pusti na cestu. Dakle, nemojte nas optuživati i napadati, a sud ne smijete – dodao je dežurni operativni u MUP-u HNK.

Podsjetimo, naše kamere jučer su u staroj mostarskoj jezgri zabilježile dvije akcije džeparoški.

Prvo im je na meti bio muškarac, a nakon što njega nisu uspjele opljačkati, nisu se dale obeshrabriti, pa su isto pokušale i sa starijom gospođom. Srećom i po nju, lopovi su ostalih praznih ruku.

(Vijesti.ba)

Back to top button