Habib Nurmagomedov želi revanš s Conorom McGregorom

Svjetski mediji posvećeni borilačkim sportovima pišu da UFC-ov šampion Habib Nurmagomedov želi revanš s ljutim rivalom Conorom McGregorom.
Nurmagomedov je uništio McGregora u njihovom prvom obračunu koji se dogodio na događaju UFC 229 u oktobru prošle godine, a od tada je Irac pokušavao dobiti revanš s Rusom. Međutim, Habibov tim nije bio zainteresovan za tu ideju te je umjesto toga razmišljao o borbama s drugim izazivačima, a razmišljalo se i o fantastičnom obračunu s Georgesom St-Pierreom.

No, Habibov otac i trener Abdulmanap Nurmagomedov sada nagovještava da bi moglo doći do revanša s McGregorom i to već naredne godine.

“Ako McGregor želi borbu, Moskva ga čeka. Rekao je jednom da ima više fanova ovdje nego Habib. Želimo ga ugostiti u Moskvi, dobrodošao je i čekamo ga”, izjavio je Abdulmanap, prenosi Klix.

Borba između Habiba i Conora je brzo postala legendarna, posebno nakon dominacije ruskog borca, a potom i tučnjave s protivničkim timom, koja je rezultirala suspenzijama i novčanim kaznama. Od tada se McGregor nije borio, a Habib se nedavno vratio u akciju te je pobijedio Dustina Poiriera za odbranu titule prvaka UFC-a. U sljedećoj borbi će braniti pojas vjerovatno protiv Tonyja Fergusona. O tome je govorio i otac Habiba Nurmagomedova, koji je kazao da se tek nakon te borbe mogu “rješavati stari računi” s McGregorom.

“Prije revanša s McGregorom trebamo završiti posao s Fergusonom. On je imao 28 borbi te ima niz od 12 pobjeda u UFC-u, baš kao i Habib. Takvi pobjednički nizovi i velike borbe se nisu događali u UFC-u”, rekao je stariji Nurmagomedov.

Borba između Habiba i Fergusona se već trebala dogoditi, ali su četiri pokušaja organizacije propala zbog povreda oba borca, ali i zbog težine Nurmagomedova. No, svi se nadaju da će peti pokušaj organizacije borbe biti uspješan, a priča se i o lokaciji.

“Mislim da je Madison Square Garden dobro mjesto za ovu borbu, ali se nećemo boriti prije marta”, završio je Abdulmanap.

(Vijesti.ba)

Back to top button