SBB organizirao sastanak probosanske koalicije za Srebrenicu

U organizaciji Saveza za bolju budućnost BiH danas je u Srebrenici održan treći sastanak probosanske koalicije za Srebrenicu. Koalicija radi na stvaranju infrastrukture koja će osigurati promjene u Srebrenici, gradu genocida.
– Želimo jednog kandidata za načelnika Srebrenice, kao i zajedničku listu, koja će vratiti dostojanstvo povratnicima i svi žele jednog kandidata za načelnika – stav je svih probosanskih stranaka u Srebrenici.

Iako je bio zabranjen pristup medijima, saznajemo da su, osim SDA, SBB-a, DF-a, Stranke za BIH, sastanku drugi put prisustvovali i predstavnici Pokreta demokratske akcija, a predstavnici SDP-a BiH, koji su prvi put pozvani, nisu se odazvali.

Razlog je, kaže Bego Bektić, predsjednik Povjereništva SDP-a Srebrenica, što je sastanak održan u privatnim prostorijama, a ne u stranačkim. I pored toga, SDP podržava sve zaključke probosanske koalicije i jednog kandidata za načelnika.

Osim potpredsjednika SBB-a Admira Čavke, domaćina ovog sastanka, prisustvovao je i Edin Ramić, član Glavnog odbora SDA Srebrenica.

(Vijesti.ba / Avaz)

Back to top button