Sigurnosne kamere slučajno zabilježile divan gest: Muškarac skinuo jaknu i pokrio napuštenog psa

Nedavno je čitav svijet bio oduševljen potezom zaposlenih u jednom tržnom centru u Turskoj kada je veliki broj napuštenih pasa pušten u hodnik mola kako bi se zgrijali i okrepili. Ovaj video iz februara prošle godine takođe dolazi iz Turske, tačnije grada Giresun, Sigurnosne kamere su zabilježile kako jedan gospodin skida jaknu i pokriva napuštenog psa koji leži na ulici prekrivenoj snijegom.

Prodavač obližnje prodavnice pregledao je snimke sa sigurnosne kamere koja je okačena na njegovoj radnji kada mu je pažnju privukao misteriozni muškarac koji se približava psu koji leži na ulici. Čovjek tada počinje da hrani životinju, a onda skida jaknu i pokriva psa.

Kada je snimak postao viralan otkriven je i indentitet muškarca. Bulent Kapakćoglu, kako je ime ovog humanog čoveka, zaposlen je u opštini i veoma voli životinje.

Kada je bio na prijemu kod gradonačelnika koji mu je uručio zahvalnicu za ovaj gest, Bulent je rekao:

–Da mu nisam dao jaknu, grizla bi me savjest. Dok mi sjedimo u toplim domovima, oni se na ulicama smrzavaju… Životinje su naši prijatelji. Ako volimo ljude, ako volimo ovaj grad, onda moramo voljeti i životinje koje u njemu žive. One su sastavni dio ovog grada.

Back to top button