Šta nam donosi početak novembra: Temperature padaju, nema više sunčanih dana, a padavine…

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dane u BiH.

Šta nam donosi početak novembra, saznajte u nastavku.

U četvrtak, 31.10.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 14 do 19°C.

U petak, 1.11.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

U subotu, 2.11.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeni pljuskovi u Hercegovini. U Bosni lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U nedjelju, 3.11.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Kiša se prognozira uglavnom na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button