Lepa Brena otkrila šta joj je Baba Vanga prorekla: Dva puta bila sam kod nje, i dan-danas zapalim joj svijeću

Lepa Brena i Saša Popović zajedno su otišli do Babe Vange, koja je bila slijepa i do nje se moglo doći samo preko bugarske vlade.

Popularna pjevačica Lepa Brena kaže da joj je Baba Vanga prorekla najvažnije stvari u životu – i kako će se udati i kako će živjeti, piše “Kurir”.

– Dva puta bila sam kod Babe Vange. Rekla je da ću se udati za čovjeka koji nosi bijelu uniformu. Nije mi pao na pamet teniser, mislila sam da će to biti doktor ili pekar. Ma, sve mi je to djelovalo neozbiljno, jer u to vrijeme nisam razmišljala o udaji – rekla je, prenosi Avaz.ba.

Baba Vanga rekla joj je da će jednog dana imati veliku kuću u kojoj će biti mnogo muzičara i pjevača s kojima će raditi, što se i ostvarilo, jer je Lepa Brena vlasnica “Grand produkcije”.

– Pomislila sam da, ako se to ostvari, cijeli život gledat ću neke pjevače! Već sam provela dosta vremena sa “Slatkim grehom”, samo mi je još trebalo da do kraja života budem okružena muškarcima. A Baba Vanga zapravo je tada govorila o “Grandu” – kazala je.

A što se djece tiče, rekla joj je da će imati samo sinove.

– Razočarala sam se što neću imati kćerku. Pitala sam je da li je sigurna u to, a ona mi je ponovila da ću rađati samo dječake. Eto, to se i dogodilo. Pričala mi je da ću pjevati i putovati dok sam živa. Stalno je isticala kako ću jednog dana biti popularna. Rekla je da ću dugo živjeti i da ću biti zdrava – otkrila je i nastavila:

– Vanga je u to vrijeme znala za mene, čak je i u svojoj knjizi napisala jedan paragraf o meni. Istakla je da će “jedna visoka žena i lijepa žena, srebrenoplave kose, sletjeti s neba i da će je Bugari voljeti kao što nikad nikoga nisu voljeli”. To mi je zvučalo skroz apstraktno i nemoguće, jer ja nisam bila osoba koja vjeruje u takva proročanstva. Međutim, kada se poslije sve obistinilo, shvatila sam da je ona najveća balkanska proročica. I dan-danas zapalim joj svijeću i sjetim se njenih riječi. Vrlo sam joj zahvalna – ispričala je.

Back to top button