Zvijezda borilačkih sportova Ernesto Hoost posjetio boxerski klub ”CHAMPIONS BOXING” u Yverdonu

Jedno od najpoznatijih imena u borilačkim sportovima, Nizozemac Ernesto Hoost, jučer je boravio u Yverdonu u jednom od vodećih klubova u vlasnišvu Samira Suljića i Edina Sulejmanovića te se družio sa mnogobrojim gostima, malo trenirao i podijelio nekoliko savjeta ovim mladim bokserskim nadama.

Hoost je karijeru započeo još 1993. godine i višestruki je svjetski prvak u muay-thaiju te četverostruki osvajač K1 Grand Prixa u kickboxingu, tijekom borilačkih dana nosio je nadimak Mr. Perfect a balkanski obožavatelji borilačkih sportova još pamte njegove borbe protiv hrvatske zvijezde Mirka Filipovića CRO-COPA.

Mr.Perfect je oduševljen ovim klubom koji bilježi ogromne bokerske uspjehe u Švicarskoj i Evropi te potvrdio svoj dolazak u Yverdon iduće godine u novembru 2020. Prilikom posjete Ernesto Hoos je rekao da se mladi trebaju baviti sportom i da mu je to draže nego da rade neke loše stvari i dao veliku podršku klubu „CLUB CHAMPIONS BOXING“ YVERDON-LES -BAINS u kojem vidi, kako je rekao, pozitivnu budućnost.

Klub „CHAMPIONS YVERDON“ broji oko 300 članova. Trenutno rade sa djecom do 5 do 15godina, te od 15 godina pa nadalje. Takođe u klubu je aktivna i grupa djevojaka koje su pokazale interesovanje za ovim sportom kao i rekreativci. Klub je do sada učestvovao na više turnira , kako regionalni tako i evropski te osvojivši mnoštvo medalja medalja.

Autor: Mehmedović M.

Back to top button