Stotine ljudi na dženazi svirepo ubijenom Edinu Zejćiroviću

Tužna povorka krenula je ispred porodične kuće ubijenog mladića, a dženaza je klanjana ispred džamije u Ratkovićima, nakon čega je na mjesnom mezarju obavljen i ukop

Stotine građana sa područja općine Čelić, Brčko distrikta, ali i drugih okolnih mjesta okupile su se danas u čelićkom naselju Ratkovići, gdje je klanjana dženaza i obavljen ukop 30-godišnjeg Edina Zejćirovića iz ovog mjesta, kojeg je grupa nasilnika iz Brčkog 17. novembra otela i na svirep i podmukao način ubila, bacivši potom njegovo tijelo u Savu.

Tužna povorka krenula je ispred porodične kuće ubijenog mladića, a dženaza je klanjana ispred džamije u Ratkovićima, nakon čega je na mjesnom mezarju obavljen i ukop.Prethodno se grupa od oko stotinu građana okupila u brčanskom naselju Ilićka, tražeći od pravosuđa Distrikta maksimalnu kaznu za ubice Edina Zejćirovića.

– Edin je bio moj prijatelj, družili smo se. Želimo samo pravdu, da se najstrožije kazne počionioci. I idemo da posljednji put ispratimo Edu – rekao je novinarima jedan od Edinovih prijatelja.Osnovni sud Brčko distrikta odredio je pritvor osumnjičenima za monstruozno iživljavanje nad Zejćirovićem i njegovo ubistvo Suanu Haliloviću (40), Nihadu Hukiću (26) i Suvadu Djedoviću (22).


Četvrtoosumnjičeni za učešće u krvavom piru Samid Šabanović u bijegu je i za njim se traga.

Povodom ovog dogaja, a naročito nakon što je na društvene mreže i u medije procurio snimak iživljavanja nad ubijenim mladićem, građani su se okupili na Facebook grupi Pravda za Edina.

Traže maksimalnu kaznu za njegove ubice, a namjeravaju tražiti i izmjene krivičnog zakona kojim bi se podrazumijevale kazne doživotnog zatvora za počinitelje ovako monstruoznih krivičnih djela.

Gepostet von Kaduna Sabic Meskovic am Sonntag, 8. Dezember 2019

Iza Edina su ostali neutješni roditelji, kćerka, trojica braće, djed i nane.
Faktor