ODLUKA JE DONESENA! EVO ŠTA ĆE BITI SA ŠABANOVOM KUĆOM!

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen – kuću u rodnom Šapcu. Kako se navodi, na ovu ideju došla je pevačeva ćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji veruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obležili pevačev život i karijeru.

“Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali.”

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pevačevih uspomena

“U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi”, kaže izvor.

“Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali.”

(Kurir.rs, M.G/Informer/Foto: Printscreen, Dragana Udovičić)

Back to top button