Haos u Skupštini RS: Begić poklonio Dodiku zastavu NATO-a, ovaj mu poručio ‘Daj je svom ćaći’

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je večeras u Bajoj Luci tokom uvodnog obraćanja zastupnicima Narodne skupštine Republike Srpske, a koje je bilo na granici incidenta, podvukao da Program reformi BiH ne prejuduicira članstvo BiH u NATO.

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske očito smatra da je Milorad Dodik prevario Narodnu skupštinu jer je bez ičijeg znanja dao potpis na “Program reformi” čime BiH korača u NATO.

Milorad Dodik, nervozan, pokušavao da iznese stavove kako to nije NATO put i ne radi se o aktiviranju MAP-a.

U skupštinskoj sali čuli su se zvižduci koje upućuju opozicioni poslanici, kao i uzvici “prevara, prevara”, “izdaja, izdaja”…Opozicioni poslanici Dodika su izbacili iz takta, koji pokušava da “mirno” iznese stavove o tome kako je nastao “Program reformi”.

Pred posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske predsjednik Mladih PDP-a Banja Luka Ivan Begić na ulazu u Skupštinu poklonio je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zastavu NATO pakta.

– Dodik je dobio zastavu za koju se tolik bori! – napisao je Begić na društvenim mrežama!

Kada je prišao Dodiku i zamolio ga da mu pokloni zastavu NATO pakta, za koju kaže da se za nju Dodik zalaže, Dodik mu je opsovao i rekao: “Daj je svom ćaći”.

https://www.facebook.com/watch/?v=451444225502071

Saff.ba

Back to top button