OD BOSNE OTIMAJU I NJENU BOL! Srbi plagirali dovu iz Potočara i premijestili je na svoje groblje

Pa ovo je nevjerovatno

Dr. Mustafa Cerić objavio je zanimljivu fotografiju pravoslavnog nadgrobnog spomenika iz mjesta Paulin Dvor kod Osijeka. U čast srpskim žrtvama na centralnoj nadgrobnoj ploči napisano je: “U ime Boga Milostivog, Samilosnog. Molimo te Bože Svemogući. Neka tuga postane nada. Neka osveta bude pravda. Neka majčina suza bude molitva: da se nikome nikada ne ponovi Srebrenica”, dova je čije su riječi isklesane na spomeniku u Potočarima u Srebrenici, gdje je izvršen genocid nad Bošnjacima”.

Originalni natpis/dova, nalazi se u Potočarima, s tim da je na kraju, umjesto riječi Srebrenica, umetnuto Paulin Dvor. Zanimljivo je i vjerovatno je ovo jedini slučaj da se na nekom pravoslavnom nadgrobnom spomeniku nalazi citat iz Kur’ana.

– Plagijat dana. Uvijek su krali tuđe ideje, tuđu imovinu, tuđu zemlju, tuđe pjesme i gradili svoju sreću na tuđoj nesreći! Ovaj nadgrobni natpis ukrali-plagirali su iz potočarskog mezarja, kojeg smo napisali za bosanske šehide od srpskog genocida! Bosna je uvijek pomagala sirotinju i uvijek davala od svog duha onima koji su siromašnog duha i prazne duše! Kako nekad tako i sada! Tako vijeke vjekova! Bosna je svjetlo u balkanskom mraku! Amin, napisao je Cerić na svom Facebook profilu.

Masakr u Paulinom Dvoru nad 18 srpskih i jednim civilom mađarske nacionalnosti počinili su u noći između 11. i 12. decembra 1991. pripadnici hrvatske vojske.

Zasrebrenicu

Back to top button