Srebrenica dobiva kompaniju za obradu kamena: Prilika za posao za oko 25 osoba

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da je u Srebrenici registrovana firma “Dacit” koja očekuje dobijanje koncesionog prava za eksploataciju kamena dacita iz nalazišta u ataru sela Likari.

“Do polovine 2020. godine očekuje se završetak zakonske procedure i dodjela koncesije ovoj firmi koja je spremna da odmah pokrene pripremne radove za otvaranje kamenoloma `Skakavac` i da ubrzo počne sa eksploatacijom kamena, a kasnije i obradom i preradom dacita”, naveo je Grujičić.

On je istakao da je projektom eksploatacije dacita u prvoj fazi predviđeno zapošljavanje 25 radnika u kamenolomu.

Grujičić kaže da će se nakon eksploatacije dacit prerađivati u izolacioni materijal koji se koristi u građevinarstvu i veoma je tražen na svjetskom tržištu.

Osim otvaranja kamenoloma, Grujičić je najavio da će u ovoj godini u srebreničkoj opštini početi sa radom još tri manje proizvodne firme.

“Riječ je o jednoj građevinskoj firmi, zatim pogonu za proizvodnju kutija za vino, te preradi drveta. Pored otvaranja novih firmi doći će do proširenja obima proizvodnje i proizvodnog programa Fabrike za pocinčavanje, kao i firme za proizvodnju građevinskih kontejnera `Ekonomik` u Potočarima i u te dvije fabrike bit će otvoreno više od pedeset novih radnih mjesta”, precizirao je Grujičić.

Srna

Back to top button