Vještak na ročištu: Povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom

Kantonalni sud u Sarajevu održao je danas ročište vezano za predmet koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a na ročištu je vještak medicinske struke Vlado Marković više puta izjavio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.

Na ročištu je, prije iznošenja završnih riječi, prezentovan dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke. Vlado Marković je svjedočio kako povrede na tijelu Dženana Memića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i kombija.

Nakon što je prezentovan dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke, iznesene su završne riječi obje strane. Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo stoji pri tvrdnji da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći.

Advokat Ifet Feraget je, iznoseći završne riječi, slučaj ocijenio kao najveću aferu bh. pravosuđa, no ubrzo je prekinut. Čula su se negodovanja jer su njegove završne riječi ispisane na 35 strana. Ubrzo je uslijedio i Feragetov odgovor.

Ročište je obilježilo to što je članica vijeća Silvana Brković Mujagić povišenim tonom poručila Feragetu da “prestane prijetiti”, nakon čega je ustala i napustila prostoriju. Ročište je nastavljeno nakon kratke pauze. Članica vijeća se vratila.

Klix.ba

Back to top button