Tukli Šemsu dok im nije otkrila gdje krije 10.000 eura

Trojica maskiranih razbojnika opljačkala su i pretukla sinoć Šemsu Mustafić (66) u njenoj kući u niškom naselju Beograd Mala, otevši od nje oko 10.000 eura i zlatni nakit.

Napad se odigrao pola sata prije ponoći, kada su razbojnici s fantomkama na glavi provalili najprije u dvorište, a potom i kuću žene koja živi sama. Oni su ženu tukli i maltretirali dok im nije rekla gdje su pare od kuće koju je nedavno prodala, a nakon toga su je vezali i pobjegli.

– Upala su joj trojica s fantomkama na glavi tako što su prvo razvalila katanac na kapiji u dvorištu, a potom su provalila vrata od kuće. Ona je spavala u to vrijeme. Tukli su je i na kraju uzeli oko 10.000 eura i zlatni prsten s ruke. Žena je zvala pomoć, ali je niko nije čuo jer živi sama, a u komšiluku su ljudi već legli da spavaju. Baka se nekako odvezala i došla kod nas noćas oko 4:30 sati i ispričala šta se desilo – kaže unuka napadnute žene Ana Makić.
Ona kaže da je njena baka bila dosta uznemirena i da su bili vidljivi tragovi maltretiranja koje je preživjela.

– Imala je podlive i modrice po licu. Na desnom obrazu bilo je crvenilo od udarca, a nos joj je bio modar. Hitna pomoć odvela ju je na pregled, a kada se vratila, nije nam mogla odmah ispričati šta se sve desilo, jer je bila mnogo uznemirena. Ona je imala novac jer je prodala kuću koju je imala u naselju Stočni Trg. Živi sama, a ima jednu kćerku koja je u Njemačkoj – priča Makić.
Avaz

Back to top button