SVI AUTOMOBILI JE IMAJU: NIKO NE ZNA ŠTA POKAZUJE STRELICA PORED OZNAKE ZA GORIVO NA INSTRUMENTAL TABLI..

Hteli priznati ili ne iako internet mnogi smatraju kao necim sto nije dobro i u neku ruku zarazno jer non stop sjedimo i tipkamo a ne krecemo i to donekle jeste tacno ali i tacno je kako neki ljudi koriste internet i izvuku masu pametnih stvari koji ce im trebati u zivotu i stvari koje im mogu bas posluziti.

Moguće je da vecina nas nikada niste primjetili iako je ima većini instrument tabli na autima u cijelom svijetu. Sve i da znate za nju, teško da ste se ikada zapitali čemu služi mala strelica na odjeljku koji nas informiše o količini goriva u rezervoaru.

Ona se moze nalaziti na lijevoj i na desnoj strani simbola u obliku aparata za točenje goriva na benzinskoj stanici. Bas taj položaj opravdava svrhu postojanja ove strelice. Ona nam pokazuje sa koje strane se u kolima koje vozite nalazi poklopac od rezervoara gdje se “dotankavaju” auta..

Djeluje da je ta funkcija poprilično besmislena (ko ne zna svoj auto toliko da nije siguran gdje se puni gorivo?), međutim u pojedinim situacijama zna da bude veoma korisna. Na primjer, ako iznajmljujete automobil (renta kar). Ili ako maznete necija kola… Ups, pardon, to vec nije dobro! Malo smo se salili.

Izvor: magazin.ba

Back to top button