„POŽAR JE ALLAHOVO DJELO, ALI VIRUS…

Paralelno sa širenjem koronavirusa iz Kine po svijetu, šire se i teorije zavjere, nedoumice i pitanja o njegovom nastanku. U tom kontekstu bila je i hutba (propovjed) Seada efendija Islamovića, imama Hadži Mehove džamije u Novom Pazaru.

Imam je u hutbi od 31. januara postavio pitanje da li je priča o zaraznom virusu smišljena kako bi se skrenula pažnja s teškog položaja muslimana u Kini.

Draga braćo, prije nekoliko i ovih dana, dva događaja potresla su svijet. Požar u Australiji, a ovih dana, kao što se na svim medijima prenosi, zarazni virus koji hara Kinom. Prvo, što kažu za požar, to Allah odlučuje, njegovo djelo. Drugo, što se tiče ovog virusa, mi još ne znamo da li je taj virus podmetnut, da li je to samo priča puštena da se skrene pažnja s onoga što se događa muslimanima u Kini. Stoji da je dosad oko stotinak Kineza umrlo od tog virusa, a na hiljade i hiljade, čak stoji preko tri miliona muslimana, zarobljeno je u Kini u podzemnim logorima, gdje im svakodnevno ispiraju mozak, gdje svakodeno izglađuju te ljude, gdje ih ubijaju, gdje ih nasilno odvraćaju od vjere, jer ne žele da se Islam širi Kinom, kako oni kažu. E sada, da li je to samo da se skrene pažnja, pa da kaže ovi tamo više nisu bitni, sad je bitan virus koji će cijeli svijet da uništi, Allah najbolje zna o čemu se radi – govorio je Islamović.

Svjetlo-dunjaluka.com/

Back to top button