SDA okreće glavu: Ovo je pokušaj destabilizacije novoizabranog organa! Ako je snimak postojao…

U redovnoj proceduri nije bilo nikakvih prigovora. Naknadno objavljeni snimak razgovora predstavlja pokušaj destabilizacije novoizabranog organa SDA. Takav snimak, ako je postojao, trebao se prezentirati odmah po nastanku ili na samoj skupštini, saopćeno je iz SDA

Izborna skupština kantonalne organizacije SDA Sarajevo je održana u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima, tako da novoizabrani Kantonalni izvršni odbor ima puni legitimitet i legalitet, saopćeno je iz SDA danas.

U redovnoj proceduri nije bilo nikakvih prigovora. Naknadno objavljeni snimak razgovora predstavlja pokušaj destabilizacije novoizabranog organa SDA. Takav snimak, ako je postojao, trebao se prezentirati odmah po nastanku ili na samoj skupštini, dostaviti rukovodstvu Stranke i nadležnim državnim institucijama.

Sadržajem snimka, njegovom autentičnošću, načinom i motivima nastanka, javne distribucije i eventualne odgovornosti za sve aktere treba da se bave institucije države.

Političkom odgovornošću baviće se organi SDA i o tome donijeti potrebne odluke. SDA najoštrije osuđuje sve eventualne nezakonitosti i manipulacije, bez obzira ko ih je počinio, saopćeno je danas iz SDA povodom sinoćnjeg snimka kojeg je objavio načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button