Očekuje nas promjena vremena, bit će i snijega: U BiH upaljen narandžasti meteoalarm

Očekuju se jaki i olujni udari vjetra

Očekuju se jaki udari vjetra

FOTO: AVAZ

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom prijepodne . Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Na planinama može padati snijeg. Krajem dana nove padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9, a najviša dnevna između 10 i 18 stepeni.

U utorak oblačno s kišom. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje do 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati snijeg. Poslijepodne vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9 stepeni, a dnevna između 8 i 14.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Bosni susnježica i kiša, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a dnevna između 5 i 13 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u zapadnim i sjeverozapadnim područjima s kišom, a u višim područjima i slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a dnevna između 5 i 13 stepeni Celzijusa.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za ponedjeljak i utorak, 2. i 3. mart, zbog jakog do olujnog udara vjetra.

Očekuju se jaki udari vjetra – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Očekuju se jaki udari vjetra
FOTO: FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠLO ZAVOD
Upozorenje su izdaje za područje Krajine, centralne dijelove i jug. Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je od 2. marta (13 sati) do 3. marta (3 sata).

U zapadnim, centralnim i južnim dijelovima očekuju se jaki udari vjetra od 50 do 80 kilometara na sat.

Avaz.ba

Back to top button