Asim Sarajlić stigao u centralu SDA, koga će vrh stranke kazniti i kako?

U centrali Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu počela je sjednica Kolegija na kojoj će se razgovarati o velikoj aferi koja već peti dan trese političku scenu, ali i širu bh. javnost.
Sastanku u Sarajevu bi trebali prisustvovati prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednici Šefik Džaferović, Edin Ramić, Denis Zvizdić, Šemsudin Dedić, Safet Softić, Melika Mahmutbegović, Adil Osmanović, Mirsad Zaimović te glavni akter afere Asim Sarajlić. Sastanku će, u okviru Kolegija, prisustvovati i predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago te generalni sekretar stranke Halid Genjac.Asim Sarajlić je pismeno podnio ostavke na funkcije potpredsjednika SDA i šefa Kadrovske komisije, a vrh SDA bi danas trebao prihvatiti njegovu ostavku te razmotriti opcije za amortizovanje jakih turbulencija koje je izazvao audiosnimak čiji je sadržaj u javnost plasirao načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

S obzirom na to da se na snimku spominju i drugi članovi SDA koji su učestvovali u koruptivnim djelima ili bili njegovi indirektni akteri, očekuje se da stranka na određeni način sankcioniše takve pojave i pojedince.

Lider SDA Bakir Izetbegović je u nedjelju najavio da će se stranka obračunati s onima koji rade nečasne radnje. Koliko će sankcije biti oštre ostaje da se vidi. S druge strane, drugi visokopozicionirani članovi SDA najoštrije su osudili sadržaj i aktere snimka.

Na snimku se spominje lider SDA Bakir Izetbegović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, bivši kandidat za ministra kulture u Vladi KS Emir Hadžihafizbegović, zatim Senad Hasanspahić, također bivši kandidat SDA za ministra za boračka pitanja KS…
Klix

Back to top button