U Italiji od koronavirusa za 24 sata preminulo čak 250 osoba

U protekla 24 sata koronavirus odnio je 250 života na području Italije, što je najveći broj smrtnih slučajeva od zarazne infekcije Covid-19 u jednom danu i ovoj zemlji.
Više od 2.100 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježile su italijanske vlasti u proteklom danu. Time se ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji, uključujući žrtve i one koji su se oporavili, povećao na 17.660.

Uz 250 novih smrtnih slučajeva, broj žrtava koronavirusa u Italiji poepo se na 1.266. Kako je kazao Angelo Borrelli, šef Odjela civilne zaštite Italije, prosjek godina umrlih je 80,3, a pretežno su umirali muški pacijenti.

Iako je zabilježen rekordan broj smrtnih slučajeva u Italiji u jednom danu, također se bilježi i porast oporavljenih od koronavirusa.

Podsjećamo, Svjetska zdravstvena organizacija danas je saopćila kako je Evropa postala centar pandemije koronavirusa sa više slučajeva umrlih i oboljelih od zaraze nego u cijelom svijetu, izuzev Kine.

Iako je Italija proteklih dana u izolaciji, vlasti u ovoj zemlji svakodnevno pooštravaju mjere prevencije širenja virusa. Pored zatvorenih škola, fakulteta, vrtića, trgovačkih centara, kafića i brojnih drugih objekata, najavljuje se i zatvaranje gradskih parkova u Italiji.

Dok je zdravstveni sistem Italije u najvećoij krizi ikada, Kina je jučer poslala tim svojih specijalista koji će podijeliti svoje iskustvo sa ljekarima u Italiji prilikom liječenja zaraženih. Pored toga, Kinezi su u Italiju poslali i brojne respiratore i druge medicinske potrepštine.
Klix

Back to top button