Wizz Air obustavlja letove s aerodroma u Tuzli zbog koronavirusa

Aviokompanija Wizz Air od utorka, 17. marta ove godine privremeno obustavlja dolazne i odlazne letove na Međunarodnom aerodromu u Tuzli.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, ova niskobudžetna aviokompanija već je počela obavještavati putnike o otkazivanju dolaznih, ali i odlaznih letova.

Ova preventivna mjera u borbi protiv širenja koronavirusa trebala bi trajati do 5. aprila ove godine, od kada je na zvaničnoj stranici Wizz Aira ponovo omogućena online kupovina avionskih karata.

Kako je za Klix.ba kazao direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Esed Mujačić, više detalja o spomenutoj mjeri bit će poznato sutra.

S Međunarodnog aerodroma u Tuzli putnici mogu letjeti na deset evropskih destinacija, a svi oni koji su proteklih dana slijetali u ovu zračnu luku morali su otići u 14-dnevnu kućnu izolaciju s ciljem prevencije širenja koronavirusa u našoj zemlji.

Vrijedi kazati da je naša zemlja večeras pooštrila mjere u borbi protiv širenja novog virusa COVID-19. Shodno odluci Vijeća ministara BiH, proširena je lista zemalja čijim državljanima od sutra neće biti omogućen ulazak u našu zemlju. O tome smo više pisali ovdje.

Klix.ba

Back to top button