METOROLOZI IZNENADILI PROGNOZOM: SNIJEG STIŽE U BIH, A EVO I KADA!

U subotu očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano. Najniža temperatura zraka izmjerena je u Drvaru i na Sokocu, minus dva, dok je najtoplije bilo u Gradačcu, deset stepeni.

Temperatura zraka izmjerana u Bugojnu iznosila je minus jedan, Livnu, Sanskom Mostu i Zenici nula, Bjelašnici, Grudama, Jajcu i Širokom Brijegu jedan, Banjaluci, Ivan Sedlu, Srebrenici, Stocu i Tuzli dva, Bihaću, Doboju i Sarajevu tri, Mostaru pet, Trebinju sedam, a Neumu devet stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24 stepena.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U subotu očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu od osam do 12, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje u Hercegovini. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od sedam do 11, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni. Tokom noći, osjetan pad temperatura zraka, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu od tri do šest, a najviša dnevna od dva do osam, na jugu do 10 stepeni.

bhdijaspora

Back to top button