Mladi bh. košarkaš Anes Begić preminuo u Italiji nakon duge borbe s leukemijom

Mladi bosanskohercegovački košarkaš Anes Begić (16) preminuo je u bolnici u Italiji, potvrdio je za portal Klix.ba Nedžad Rožajac, predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj.

Begić je svoj, nažalost, kratki košarkaški put počeo u kakanjskom klubu, koji se također oglasio na svojim zvaničnim stranicama.

“Dobili smo tužnu vijest. Nakon duge borbe naš Kakanjac i košarkaš Anes Begić je preminuo sinoć u bolnici u Italiji. Neka mu dragi Allah podari lijepi Džennet i vječni rahmet, a njegovoj porodici sabur”, stoji u objavi KK Kakanj.

https://www.facebook.com/kakanjOficijelna/posts/2541795482751039

O Anesu i njegovoj borbi za zdravlje bh. i šira javnost je čula kada su njegovi školski drugovi obrijali glave u znak podrške oboljelom prijatelju. Nakon toga su ispred zgrade u kojoj Anes stanuje priredili vatromet i bakljadu kako bi svojim prijateljskim gestom osnažili Anesa u njegovoj borbi.

Organizovana je bila i velika humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za njegovo liječenje, a nakon višemjesečnog boravka u bolnici u Sarajevo, Anes je s roditeljima otputovao u Italiju.

Tamo je nastavio svoju borbu, ali nažalost nije uspio pobijediti bolest.

Klix.ba

Back to top button