Mogli doći samo oni koje familija direktno pozove: DANAS KLANJANA DŽENAZA DRUGOM PREMINULOM OD KORONAVIRUSA U BiH

Zabilježen je drugi smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini od koronavirusa.

Prema prvim informacijama u pitanju je osoba vezana za tzv. “klaster” zaraženih nakon proslave godišnjice jedne kompanije namjenske industrije u Konjicu, južno od Sarajeva.

Umro je pacijent iz Konjica, a riječ je o Hasibu Mustafiću, vozaču direktora “Igmana”. 53-godišnji muškarac iz Konjica je u subotu primljen u SKB Mostar. Pacijent je imao obostranu upalu pluća.

– Navodno je preminuli sa aerodroma dovezao zaraženog državljanina Srbije, direktora kompanije iz oblasti namjenske industrije, na proslavu 70. godišnjice “Igmana” – pišu mediji.

Dženaza Hasibu Mustafiću je klanjana danas u 13 sati u haremu Kruščica.

Dženazi zbog pandemije koronavirusa su mogli prisustvovati samo oni koje porodica lično telefonom pozove.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH objavili su podatke o epidemiološkom stanju prikupljene danas do deset sati. Navodi se da je do sada u Federaciji BiH na korona virus testirano 400 osoba, a da je kod njih 45 potvrđeno oboljenje.

Također, u Federaciji BiH registrirana su dva smrtna slučaja od posljedica zaraze koronavirusom. prvi je bio u Bihaću.

U SKB Mostar se nalazi i jedan pacijent na respiratoru koji je u teškom stanju.

Najviše slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (22), slijede Zeničko-dobojski kanton (8), Unsko-sanski kanton (5) te Bosansko-podrinjski (4). U Kantonu Sarajevu imaju tri slučaja oboljenja, a po jedan u Posavskom, Srednjobosanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu.

DOZNAJEMO.COM

Back to top button