Ovo je druženje u Konjicu s kojeg je krenulo širenje koronavirusa

After party koji je u Konjicu održan nakon što je obilježena 70. godišnjice kompanije “Igman” bio je, kako se vjeruje, jedan od događaja odakle je krenulo širenje koronavirusa u Bosni i Hercegovini.
Klix.ba donosi fotografiju iz lokalnog ugostiteljskog objekta u Konjicu u kojem je održan “after” nakon svečanosti povodom obilježavanja rođendana uspješne kompanije “Igman”.

Direktor srbijanske firme “Sloboda” iz Čačka koji je pozitivan na koronavirus, nije stigao na zvaničnu manifestaciju, ali se pojavio na zabavi.

Gotovo svi prisutni s fotografije su, utvrđeno je naknadno, bili pozitivni na koronavirus, među kojima je i vlasnik firme SurTec-Eurosjaj te potpredsjenik FK Željezničar Jasmin Badžak.

Na druženju je prisustvovao i direktor kompanije Igman Đahid Muratbegović, kao i jedan od izvršnih direktora Armin Sarajlić.

Naravno, nisu svi učesnici događaja zaraženi koronavirusom, niti je klaster Igman povezan isključivo sa ovim događajem.

Klaster je nastao tokom dugotrajnog obilježavanja godišnjice “igmana” 11. marta, raširen je po cijeloj državi, od Sarajeva do Mostara, a samo u Konjicu registrovano je 17 zaraženih.

Klix.ba

Back to top button