Komšić: Narednih mjesec dana s koronavirusom bit će teže, nažalost, ljudima treba reći istinu…

Naglasio je da se sada mora reagirati i pomoći privredi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za FTV je govorio o trenutnoj situaciji u našoj zemlji kada je riječ o koronavirusu.

Kazao je kako Bosni i Hercegovini predstoje teži dani, ali da se građani trebaju pridržavati svih propisanih mjera. Ukazao je na značaj zdravstvenih radnika u ovom trenutku, ali i policije, Oružanih snaga BiH, kao i rudara. Naglasio je da se sada mora reagirati i pomoći privredi. Poručio je da će samo solidarnost spasiti Bosnu i Hercegovinu.

Na pitanje jesu li pred nama, kada je riječ o koronavirusu, teži dani, Komšić poručuje:

by TaboolaSponsored LinksYou May Like
Tragbares WLAN: Intelligentes Gerät baut eine Internetverbindung für Sie auf, egal wo Sie sind
Muama Ryoko
Neuchâtel: Händler verscherbeln unverkaufte Autos aus dem Jahr 2019
Autos | Gesponserte Links
Finde jetzt deinen Traumpartner in NEUCHÂTEL
Parship.ch

– Ako gledate modele koje smo već imali prilike da gledamo, prije svega u Kini, nažalost u Italiji i u Španiji, pa sve ovo što se trenutno dešava u SAD i Njemačkoj, dakle velikim, moćnim zemljama, u zemljama koje mogu brže da utroše i potroše na zdravstveni sektor i borbom sa ovom pošasti koja je preplavila svijet, onda očekivati je da u narednih mjesec dana možemo imati nešto goru situaciju no što je to sada. Kažem, nažalost, ali mislim da ljudima treba govoriti istinu. Ja nisam stručnjak, epidemiolog, nisam doktor a ovo sve zaključujem prema onome što sam mogao do sada da vidim šta se dešavalo sa zemljama koje su najteže pogođene pandemijom koronavirusa.

Što je još poručio Željko Komšić, pogledajte u videoprilogu FTV OVDJE

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button