Oproštajni selfie: 500 radnika “Standarda” dobilo otkaze!

Redakciji portala Crna-Hronika javili ste aktualnu situaciju u tvornici “Standarda” iz Ilijaša koji od ponedjeljka, zbog aktuelne situacije, radnici ne trebaju dolaziti na posao.

Kompanija “Standard Furniture Factory ” do danas brojala je preko 647 radnika, u većinskom vlasništvu “Drvo Produkt-a” iz Ilijaša sa 89% dionica ovog dioničarskog društva.

“Poštovane kolege, svi ste nažalost upoznati sa trenutnim stanjem u Evropi koje je nastalo zbog pandemije virusa COVID-19 i kako se to odražava na rad naše fabrike. Svi naši kupci su zatvorili svoje salone i skladišta do 30.4.2020. godine, a neki od njih dok se situacija ne stabilizira, što je i našu kompaniju primoralo da napravi isto” – stoji u obavještenju za radnike tvornice “Standard” u Ilijašu.

“Hvala svim radnicima “Standard Furniture Factory” koji su davali i daju svoj maksimum u ovim teškim trenucima za sve nas, te naše radnike molimo za razumijevanje zbog poduzetih mjera koje imaju za cilj da se svi ponovo vratimo na svoja radna mjesta kada se tržište u Evropi, odnosno u BiH stabilizuje” – poručili su radnicima iz ove kompanije.


– Oproštajni selfie: 500 radnika

“Ova odluka odnosi se na sve radnike Poslodavca” – napisano je u odluci o prekidu rada.

– Oproštajni selfie: 500 radnika

Pored toga, navedeno je kako se radnici mogu prijaviti na Biro rada, uz jasne upute o potrebnoj dokumentaciji.

– Oproštajni selfie: 500 radnika

“Kakav komentar dati na sve ovo? Svi mi imamo djecu. Prvi ja koji imam troje djece, kredit pa tako i ostale kolege. Suvišno je bilo šta reći, jer u ovako teškim trenucima, otkaz je kap koja prelije čašu! Radio sam preko 9 godina u ovoj firmi, bio jedan od najboljih radnika… Šta dalje, kako dalje ni sam ne znam” – kazao je nezadovoljni radnik za portal Crna-Hronika, čiji identitet je poznat redakciji portala.

Nažalost, istu ili sličnu sudbinu ovih dana u našoj zemlji prolazi veliki broj radnika.

Pandemija koronavirusa u svijetu svakim danom budućnost čini neizvjesnijom za sve nas.

Face.ba

Back to top button