PREMINUO SPAŠAVAJUĆI TUĐE ŽIVOTE/ Medicinski tehničar se samo srušio poslije smjene DUGE 12 SATI

Medicinski tehničar u Velikoj Britaniji preminuo je pošto se razbolio brinući o pacijentima koji su zaraženi korona virusom. Radi se o 23-godišnjem Džonu Lagosu koji je radio smjenu od 12 sati jer bolnica u kojoj je zaposlen nije imala dovoljno radnika, a onda se srušio kada je došao kući i preminuo.
Njegova majka Đina Gustilo (50) tvrdi da njen sin nije nosio zaštitnu opremu na poslu i dodaje da se požalio da je tokom cijele te večeri imao visoku temperaturu i glavobolju.

– Pitala sam ga: “Zašto nisi došao kući?”. Rekao je da je zamolio kolege, ali su mu kazali da ih nema dovoljno i nisu ga pustili kući.

Rekla sam mu: “Ok, uzmi paracetamol”. Poslije nekoliko minuta pronašla sam ga kako leži u krevetu, plav u licu – ispričala je kroz suze neutješna majka.

Pošto je zatekla sina u tom stanju, Đina je odmah zvala Hitnu pomoć, ali nisu uspjeli da spase Lagosa.

Ona je istakla da su joj kolege njenog sina rekle da nije nosio odgovarajuću zaštitu, odnosno da je imao “normalnu masku”. Takođe, dodala je da Lagos nije imao drugih zdravstvenih problema.

Bolnica u Votfordu u kojoj je radio 23-godšnji medicinski radnik oglasila se saopštenjem.

– Naša osoblje je obaviješteno o simptomima korona virusa i nikada ne bismo očekivali od bilo koga da ostane na poslu ukoliko bi ta osoba pokazivala ove simptome ili ako se ne bi osjećala dobro. Uvijek pravovremeno obavještavamo naše radnike kada je riječ o zaštiti.

Džon je bio vrlo popularan i nedostajaće nam – kažu iz bolnice.

Lagos je rođen na Filipinima, ali se kao mališan preselio u Veliku Britaniju, gdje je poslije postao i državljanin te zemlje.

Treća smrt u nedjelju dana
Ovo je treća smrt u posljednjih nedjelju dana kada je riječ o medicinskim radnicima koji su bili u prvim redovima u borbi protiv smrtonosnog virusa. Medicinska sestra Arima Našrin, inače majka troje djece, preminula je od korona virusa u bolnici “Valsal Manor” u kojoj je radila 16 godina.

Pretpostavlja se da ju je zarazio neko od pacijenata. Ejmi O’Rurk (39), takođe majka troje djece, umrla je na intenzivnoj nezi u bolnici “Kraljica Elizabeta” gdje je bila zaposlena.

Izvor:
Info