New York umrle sahranjuje i u masovne grobnice

Vlasti u New York Cityju su prisiljene kopati masovne grobnice u vrijeme pandemije koronavirusa kada se povećava broj umrlih osoba.

Na fotografijama se vidi kako radnici odjeveni u zaštitna odijela u masovne grobnice spušaju kovčege i redaju ih jedan do drugog, piše BBC.

Grobnice se nalaze na Hart Islandu te se već dugo koriste za preminule stanovnike New Yorka koji nisu imali nikoga od porodice, kao i u slučajevima kada porodice ne mogu priuštiti sahranu. Međutim, aktivnosti su značajno povećane, odnosno sa jednog na pet dana sedmično, što je i zvanično potvrđeno.

Mnogi su u posljednje vrijeme najvjerovatnije preminuli od koronavirusa, a podaci pokazuju da u državi New York ima više zaraženih nego u bilo kojoj drugoj.

Podaci saopćeni u četvrtak govore da je potvrđeno 10.000 novih slučajeva zaraze, čime je ukupan broj povećan na 159.937 zaraženih.

Gradonačelnik New York Cityja Bill de Blasio je ranije najavio da bi “privremeni ukopi” mogli biti neophodni dok kriza ne prođe.

Bijela kuća je prethodno procijenila da bi od koronavirusa moglo umrijeti 2,2 miliona Amerikanaca ukoliko se ništa ne uradi kako bi se pandemija zaustavila.

Klix.ba

Back to top button