Sramotno / Ćamil Duraković objavio nove snimke iz Srebrenice: Sada su nadležni na potezu

Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice, na svom Twitter nalogu objavio je snimak na kojem se vidi sadašnji načelnik ovog grada Mladen Grujičić, kako se druži s određenim ljudima u manastiru, te kako masa ljudi pjeva, bez zaštitnih maski, iako je i u manjem bh. entitetu, kao u ostatku Bosne i Hercegovine, izdate striktne naredbe o društvenom distanciranju, nakon pojave pandemije koronavirusa.

Duraković je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kaže da je načelnik Grujičić i ranije poznat po tome da sa određenom grupom ljudi, što širi mržnju u ovom gradu pjevajući nacionalističke pjesme.

“Ova nova koju pjeva “Šta bi crkva da nije vladika, šta bi srpstvo da nije četnika”, je dokaz da nastavlja po starom. Žalosno je da se sve ovo dešava u vrijeme vanrednih okolnosti u BiH. Jučer i u petak su pravljeni skupovi. Prvo je bila slava, pa onda parastos. Čak su i djecu dovodili, koji se jednom kašiom pričešćavali. Iskreno, zvali su me i komšije Srbi, koji se i sami ibrete postupcima. Sreća je da su u manjini, ali i ovdje treba reagirati, jer je na snazi vanredno stanje. Neka nadležni sami poduzmu mjere. MUP RS je i mene zvao kada sam bio načelnik, pa vjerujem da će i Grujičića i njegovo društvo poznati na odgovornost i adekvatno sankcionisati”, kazao je Duraković za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte:

Back to top button