Ko šiša naše političare: ‘Svi imaju uredne frizure, a nama zabranili da radimo… Lažu da ih šišaju supruge!’

Upravo ti koji su nam zabranii da radimo, oni su svi urađeni. Onda to raja vidi da su ošišani, onda foliranje da ih šiša žena, da ih šiša brat, sestra. To je licemjerje jer mi frizeri vrlo dobro znamo kako izgleda frizura kad je ošiša neko ko nije stručan i kako stručna ruka to uradi”, kazao je Elvir Bajrić, član Saveza frizera BiH

Jedan od dokaza da se nalazimo u nekoj vrsti vanredne situacije jeste pogled na frizure građana BiH, s obzirom da se frizerski saloni nalaze među pogođenim djelatnostima. No, ipak, ima i onih koji besprijekorno izgledaju i za vrijeme pandemije. Pa se postavlja logično pitanje, ko ih šiša?

Oni kojima su makaze i češalj glavni alat za zarađivanje hljeba, kažu ne mogu ne primijetiti sređene i ošišane političare tokom pandemije korona virusa, kada im je rad zabranjen.

“Upravo ti koji su nam zabranii da radimo, oni su svi urađeni. Onda to raja vidi da su ošišani, onda foliranje da ih šiša žena, da ih šiša brat, sestra. To je licemjerje jer mi frizeri vrlo dobro znamo kako izgleda frizura kad je ošiša neko ko nije stručan i kako stručna ruka to uradi”, kazao je Elvir Bajrić, član Saveza frizera BiH.

A vidi se da stručnjaci već skoro mjesec dana ne rade na glavama bh. građana.

Pitali smo građane ko ih šiša i evo šta su nam kazali:

“Sama perem kod kuće i jedva čekam da prorade jer treba malo nešto i detaljnije ošišati i dotjerati. Snalazimo se i to je najmanji problem”;

“Sam svoj majstor”;

“Nikako, operem kosu i šta ću”;

“Pa isfeniram se sama. Ko vas šiša? Niko trenutno, suprug nadam se ubuduće”;

“Imam mašinicu, nije mi se teško ošišat. Kec, dvica, trica i to je to”;

“Prije korone sam to obavio i to je to”;

“Jedva čekam da moja frizerka otvori salon, i u ratu smo imali makar kafane i frizerske salone.”

“Dođe mi da svakoj ženi priđem i kažem: “Okej, ako ništa stavite neku traku na taj izrastak ili nešto tako”, kazala je Elma Hadžifejzović, vlasnica frizerskog salona Ogledalce.

Dok ne dođu u njihove ruke, frizeri u svoje salone dolaze tek da provjere kvalitet robe i održavaju higijenu prostora.

“A proći će, sve će ovo jednom biti jučer i šta ćemo. Ono što je tu, tu je. Borimo se, idemo pozitivno i to je to”, istakla je Elma Hadžifejzović.

“Mislim da će nas vrlo brzo pustiti da radimo, jer će nestati njima za plate. Znači mi smo ti koji proizvodimo plate, porezni obveznici koji zarađujemo od kojih oni uzimaju. Milion nas na budžetu ima, morat će nas pustiti da radimo”, kazao je Baljić.

Bit će to ponovo rad u kome uživaju i frizeri i korisnici njihovih usluga, svih generacija, jer je i sređena frizura dio opšte higijene, kažu. Do tada odgovori na pitanje ko vas šiša budu i ovakvi:

“Šiša me vodovod, elektroprivreda.”

Pogledajte videoprilog.

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button