Marjan Mijajlović se vratio na FACE: U Kur’anu prvo piše: UČI! Pa, učite, razmišljate! Srbija, bure baruta

Marjan Mijajlović, bivši sportski tv. komentator, godinama se nije pojavljivao u javnosti, a u subotu navečer je bio gost u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV.

Marjan, koji radio kao komentator na FACE TV, javio se iz Beograda i govorio o trenutnoj situaciji na ovim prostorima.

“Veliki pozdrav iz Beograda, javljam se u dogovoru sa Senadom da rekapituliramo situaciju. Zadnje četiri godine sam u Beogradu nakon što sam napustio sportsko novinarstvo. Ovdje je policijski sat počeo i završit će se u utorak u 05,00 sati ujutro. Moram reći na početku da je lako nama u kućama koji imamo verandu, dvorište, travu i pse. U zgradama ko živi na 14. spratu i nema terasu, e njima je teško.” započeo je obraćanje javnosti nakon dugo vremena te nastavio:
“Nekoliko godina sam živio u Sarajevu. Da biste znali kako Sarajevo diše morate pitati ljude na Grbavici, Hrasnom, Alipašinom, tako je i ovdje. Kada je virus u pitanju imam neke neračišćene račune sa medicinom, ali neću se miješati neka to rade medicinari.”

“Vjerujte sami sebi i učiti. Mora da se uči, da se čita, ulazimo u novu eru ljudskog čovječanstva i zbog toga mora da se uči te da se znanjem suprostavite nekim drugim stvarima,” poručio je Mijajlović za kraj.

Mijajlović je postao popularan u Bosni i Hercegovini fanatičnim komentarisanjem nastupa Vedada Ibiševića na kanalu SportKlub u onoj spektakularnoj polusezoni u kojoj je Vedo za Hoffenheim zabio 18 golova.

Marjan je kasnije na Hayat TV bio komentator utakmica reprezentacije BiH, a ona prva koju je radio, Belgija – BiH (2:4, 23. mart 2009. godine) za sva vremena ugravirala je njegov glas u srca naših navijača.

Na tom meču Edin Džeko je postao “Dijamant” i upravo mu je nadimak dao Marjan Mijajlović u prijenosu spomenute utakmice u Briselu.

Face.ba

Back to top button