UEFA ima datum igranja Lige prvaka

Prema pisanju “Sky Italia” Evropska fudbalska federacija (UEFA) već je odredila datume odigravanja utakmica Lige prvaka i Evropske lige. Povratak najelitnijeg klupskog takmičenja trebao bi se dogoditi 7. avgusta, a finale bi trebalo biti odigrano u Istanbulu 29. avgusta.
Prije pauze koja je nastala izbijanjem koronavirusa, samo su četiri kluba izborila četvrtfinale Lige prvaka, dok se na još četiri kluba čeka da odigraju uzvratne susrete osmine finala.

Ta četiri susreta bit će odigrana 7. i 8. avgusta, a riječ je o utakmicama Juventusa i Liona, Mančester sitija i Real Madrida, Bajerna i Čelzija, te Barcelone i Napolija.

Nakon toga slijede četvrtfinala, čije su prve utakmice na rasporedu 11. i 12., a revanši 14. i 15. avgusta. Polufinala bi se igrala na isti dan 18., dok bi revanši bili 22. avgusta.

Evropska liga nastavila bi se utakmicama osmine finala 2. i 3. avgusta, dok bi revanši bili na rasporedu tri dana kasnije. Četvrtfinala bi se igrala 10. i 13., polufinala 17. i 20., a veliko finale u Gdanjsk Areni u Poljskoj na rasporedu je 27. avgusta.

(Vijesti.ba)

Back to top button