ROŠTILJADA ZA PRVI MAJ UZ ZAŠTITNE MASKE, RUKAVICE I DRUŠTVENO DISTANCIRANJE?

Proslava Međunarodnog praznika rada organizovat će se ove godine gotovo jednako kao prethodnih ako nadležni u međuvremenu epidemiološkim mjerama ne pokvare prvomajsku zabavu u nastojanju da spriječe širenje koronavirusa.

Ostanu li na snazi dosadašnje mjere za suzbijanje koronavirusa u Federaciji BiH, roštiljsku zabavu na sarajevskim i drugim izletištima moći će pokvariti samo još obaveza društvenog distanciranja i nošenja zaštitnih maski i rukavica.

Sjednica Federalnog štaba civilne zaštite na kojoj će se razmatrati donošenje narednih mjera za suzbijanje koronavirusa bit će održana 29. ili 30. aprila, odnosno dan ili dva prije 1. maja.

Mjere se donose u skladu s povratnim informacijama s terena i na osnovu pokazatelja koje su mjere bile učinkovite… Prije sjednice Kriznog štaba nemoguće je govoriti šta će biti razmatrano i usvajano – kazala je Majda Kovač iz FUCZ-a za Klix.ba.
No, više informacija nemaju ni kantonalne uprave policije kojima će problem predstavljati ukoliko se radikalnije mjere budu donosile dan ili dva prije 1. maja, prvenstveno zbog toga što će im ostati malo vremena za organizaciju posla.

Na konferenciji za medije Vlade i Kriznog štaba Kantona Sarajevo najavljene su dodatne mjere za predstojeće prvomajske praznike.

Hayat.ba

Back to top button